Wat er nog meer kan wonen in uw paludarium.

Er kan meer leven in uw paludarium dan gifkikkers door te combineren met diverse ander dieren. Echter is het wel van belang dat het paludarium groot genoeg is dat de verschillende dieren hun eigen plekje hebben en zich indien gewenst terug kunnen trekken.

Het is misschien ook nodig wat kleine aanpassingen te doe aan de inrichting en de techniek van het paludarium om voor alle bewoners het optimale klimaat te kunnen aanbieden.

 


Boomkikkers

In hogere paludaria is het mogelijk een combinatie te maken met boomkikkers. Deze dieren zullen zich overdag als de gifkikkers actief zijn voornamelijk schuilhouden tussen dd planten en en het hout, maar in de nacht als de gifkikkers rustig plekje hebben gevonden worden boomkikkers actief. 
Er zijn een paar dingen waar wel van dege rekening mee gehouden moet worden.
Veel boomkikkers wensen (voor de kweek) een groot waterdeel in het paludarium. Niet alle soorten gifkikkers zijn goede zwemmers. Zorg dus voor een juiste combinatie kikkers en oevers waar kikkers makkelijk tegen op kunnen klimmen. 
Ook vele boomkikkers zijn echte veelvraten. Ze eten relatief grote prooidieren. Combineer daarom enkel kleine boomkikkersoorten met grote gifkikkersoorten.

Gekko's

Informatie volgt

Vissen

Informatie volgt